24/10/2023

Nieuwsbrief CAR Glorieux september 2023

TEAM & MEDEWERKERS CAR

Sinds 1 juli 2023 vervoegt dr. Eline Moreaux ons team van artsen. Samen met dr. Vanhamme (kinderpsychiater), dr. Heyde (kinderpsychiater), dr. Van Lierde (pediater) en dr. Mattelin (nko-arts) staat zij  in voor de medische opvolging van de kinderen in het CAR.

Dr. Moreaux is elke donderdagvoormiddag aanwezig en volgt vooral onze jonge kinderen uit de kriebelgroepen op.

Je kan haar bereiken via mail of telefoon

eline.moreaux@werken-glorieux.be of 055/23 66 60

Khadija Boukili zal vanaf 1 september 2023 instaan voor het vervoer van de kinderen van Glorieux lager op maandag- en dinsdagmiddag. Zij vervangt Turia Ghailan die dit vorig schooljaar op haar nam.

SCHOOLOVERLEG

Onze therapeuten zijn nauw betrokken bij de schoolse evolutie en opvolging van uw kind. Daarom worden er minstens jaarlijks schoolcontacten of MDO’s (multidisciplinair overleg) georganiseerd. Deze overlegmomenten vinden meestal plaats op de school van uw kind.

We merken echter dat we regelmatig therapieën van andere kinderen moeten annuleren zodat de therapeut kan aansluiten. Om dit te vermijden, streven we ernaar om de overlegmomenten zo veel als mogelijk op vaste dagen te organiseren.  Onze therapeuten zijn daarom vanaf september wekelijks beschikbaar op volgende momenten voor een schooloverleg:

  • Dinsdag 9:00-10:00
  • Donderdag 9:00-10:00

In overleg kan er natuurlijk ook altijd een ander moment afgesproken worden dat voor iedereen past.

WEKELIJKSE THERAPIE

Kinderen boeken meer en sneller vooruitgang wanneer ze hun therapieprogramma volgen en regelmatig aanwezig zijn. Voor elk kind wordt dan ook een specifiek therapieprogramma samengesteld. Wanneer uw kind niet komt, kunnen we op dat moment dan ook geen ander kind plannen. Om die redenen vinden we het belangrijk dat uw kind aanwezig is.

Bij ziekte of onvoorziene omstandigheden kan u de therapie natuurlijk steeds annuleren. Dit kan via de website, mail nok@werken-glorieux.be of telefoon 055/23 34 40. Gelieve ons in geval van ziekte ook een doktersattest te bezorgen. We herinneren u er graag aan dat wanneer u niet tijdig annuleert de eventuele vervoerskosten worden aangerekend (€ 2 per rit).

Als we merken dat uw kind regelmatig (meer dan 4 keer per schooljaar) afwezig is zonder doktersattest, is dit een reden om de therapie te stoppen. De therapiemomenten worden dan aan één of meerdere kinderen op onze wachtlijst toegekend.

 

VLAAMSE SOCIALE BESCHERMING

Vanaf 1 oktober 2023 worden de kosten voor revalidatie betaald door de Vlaamse sociale bescherming i.p.v. de mutualiteit. Uw kind dient aangesloten te zijn bij de zorgkas om ook na 1 oktober verder therapie te kunnen volgen.

U kan uw kind eenvoudig administratief aansluiten door het invullen en ondertekenen van het document. De link kan u hier terugvinden. Na het invullen en ondertekenen mag u dit document aan ons terug bezorgen en zorgen wij ervoor dat dit bij de zorgkas terecht komt. De aansluiting zelf is gratis.

Indien de aansluiting voor uw kind nog niet in orde is, vragen wij u om dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Mocht u hierbij vragen hebben, mag u ons steeds contacteren.

OPENINGSUREN EN SLUITINGSDAGEN SCHOOLJAAR 2023-2024

Via volgende link vindt u een overzicht van de schoolvakanties en sluitingsdagen voor het komende schooljaar. Tijdens de schoolvakanties werken we steeds met een aangepast uurrooster. U krijgt vooraf steeds een brief om aan te geven welke momenten u tijdens de vakantie beschikbaar bent. Op basis van deze brief maken we een vakantie uurrooster op.