23/04/2023

Nieuwsbrief CAR Glorieux April 2023

Beste ouder,

Hierbij willen we u graag informeren over enkele (recente) wijzigingen binnen de werking van ons centrum.

Deze wijzigingen zijn het gevolg van praktische aanpassingen die door het Agentschap zorg en gezondheid gebeurden en gelden voor alle CAR of revalidatiecentra binnen Vlaanderen. Daarnaast hebben wij ook intern een aantal zaken vernieuwd.

Bij vragen kan u steeds terecht bij één van onze collega’s.

Met vriendelijke groeten

Het CAR Glorieux team

VERNIEUWDE GEBRUIKERSOVEREENKOMST

Onze gebruikersovereenkomst werd in september 2022 vernieuwd. Er werden een aantal afspraken en gegevens duidelijker geformuleerd of aangepast aan de huidige wetgeving. Inhoudelijk gebeurden er weinig aanpassingen waardoor dit geen impact heeft op de therapie die uw kind nu krijgt. Hieronder kan u de link naar de nieuwe overeenkomst terugvinden.

Dienstovereenkomst start onderzoek

Dienstovereenkomst start therapie

MEDISCHE INLICHTINGENFICHE

Om een correct beeld te hebben op de medische risico’s van uw kind en eventuele voorkeuren van u als ouder, zouden we graag over een geactualiseerde medische fiche beschikken. Deze fiche zal door onze arts worden nagekeken en jaarlijks worden aangepast. U kan hieronder de link naar het formulier terugvinden.

Medische inlichtingenfiche

 

DIGITALE PRESTATIES

Naast therapieën of een overleg bij ons in het CAR Glorieux, kunnen wij sinds kort ook digitaal of digitaal gemengd werken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door een digitaal consult met de arts, een overleg met de leerkracht. Om dit in de toekomst verder correct te kunnen organiseren en aanbieden, hebben wij een overeenkomst uitgewerkt die ondertekend dient te worden om hier gebruik van te kunnen maken.

OUTREACHEND WERKEN

Vanaf 1 februari 2023 kunnen we naast de onderzoeken en therapieën in het centrum ook outreachend werken. Dit wil zeggen dat we een onderzoek of een therapie kunnen laten doorgaan in de woon- of leefwereld van uw kind (vb. thuis, op school) of een gesprek kunnen organiseren buiten de muren van het centrum (vb. met de ouder, de leerkracht, begeleider). Het outreachend werken kan in aanvulling op de wekelijkse therapie bij een concrete doelstelling of hulpvraag. Indien u hier meer informatie over wenst, kan u terecht bij één van onze collega’s.

RECENTE FOTO

Kinderen veranderen en groeien snel en wisselen bij ons intern wel eens van therapeut, arts, chauffeur. Medewerkers kennen niet alle kinderen bij naam en dan is het handig om een foto achter de hand te hebben. Daarom zouden we graag een recente foto van uw kind toevoegen aan zijn/haar dossier. Zou het mogelijk zijn om deze te mailen naar nok@werken-glorieux.be of aan één van de therapeuten te bezorgen?

VLAAMSE SOCIALE BESCHERMING

Vanaf 1 oktober 2023 worden de kosten voor de revalidatie betaald vanuit de Vlaamse sociale bescherming (VSB).

Om na 1 oktober nog verder therapie te kunnen volgen, dient uw kind ingeschreven te zijn bij een zorgkas. U kan uw kind eenvoudig administratief aansluiten bij uw zorgkas naar keuze. Deze aansluiting is gratis.

U vindt de link naar het document hier:

  • Bij vraag 4 kan u kiezen voor de zorgkas van uw mutualiteit of de Vlaamse zorgkas.
  • Bij vraag 5 dient u nee aan te kruisen

Mogen wij vragen om dit in te vullen en ondertekend terug te bezorgen? Het is belangrijk om dit document tijdig in orde te brengen zodat de therapie van uw kind verder kan lopen. Indien u hierbij vragen heeft, kan u steeds terecht bij onze sociale dienst.